Alstom præsenterer sit emissionsfri tog Coradia iLint for Folketinget

09-03-2017

Den 1. marts bød Alstom en delegation fra Folketingets Transportudvalg og Transportministeriet velkommen på sin fabrik i Salzgitter i Niedersachsen (Tyskland). Delegationen, som blev anført af formand for transportudvalget, Lennart Damsbo-Andersen (S), og Danmarks ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen, blev præsenteret for den seneste udvikling på fabrikken: Coradia iLint – et brændselscelledrevet regionaltog, der kører på brint.   

Alstom er en af de første togproducenter i verden til at udvikle et passagertog, der er baseret på en sådan teknologi. Coradia iLint er et emissionsfrit regionaltog og et støjsvagt alternativ til dieseldrevne togsæt. Det drives af brintbrændselsceller og udleder kun damp og kondensvand, samtidig med at det kører med et lavt støjniveau. Coradia iLint er specielt på grund af kombinationen af forskellige innovative elementer: ren energiomsætning, fleksibel energilagring og smart styring af trækkraften og den tilgængelige energi.

Coradia iLint, som er udviklet i Salzgitter, hvor det også fremstilles, er baseret på Alstoms flagskib, dieseltoget Coradia Lint, hvor dieselteknologien er erstattet med brint og brændselsceller. Fire tyske delstater har allerede underskrevet hensigtserklæringer om over 60 Coradia iLint. De første to tog er ved at blive typegodkendt i Tyskland og forventes at blive taget i brug i starten af 2018.

I Danmark er der en stigende interesse for grønnere mobilitet. Danmark er gradvist ved at skifte fra diesel til el og investerer i øjeblikket i infrastruktur og fornyelse af togflåden.

Alstom har været på det danske marked i 19 år, hvor virksomheden har solgt næsten 300 regionaltoge samt signalløsninger i verdensklasse. Alstom er i øjeblikket ved at udskifte det eksisterende signalsystem for Banedanmark i den østlige del af landet med Atlas, som er virksomhedens ERTMS-baserede løsning. Virksomheden er i øjeblikket også i gang med at levere 13 yderligere regionaltog af typen Coradia Lint, som Banedanmark bestilte i 2012, fra fabrikken i Salzgitter. Der kører i dag næsten 100 Coradia Lint rundt i Danmark.

Press Contact

Maria Parent
Tel. + 46 76 807 6550
maria.parent@alstom.com