Alstoms brinttog Coradia iLint gennemfører sin første succesfulde tur med 80 km/t

14-03-2017
© Alstom / Michael Wittwer

Alstom har med succes gennemført den første prøvekørsel af verdens eneste brændselscelledrevne passagertog, Coradia iLint, med 80 km/t på sin egen teststrækning i Salzgitter i Niedersachsen (Tyskland). I de kommende måneder følger en omfattende testperiode i Tyskland og Tjekkiet, inden Coradia iLint i starten af 2018 foretager sine første prøveture med passagerer på strækningen Buxtehude – Bremervörde – Bremerhaven – Cuxhaven i Tyskland. 

De prøveture, der i øjeblikket gennemføres i Salzgitter over en fireugers periode, skal verificere stabiliteten af energiforsyningssystemet baseret på et koordineret samspil mellem togets drivkraft, brændselscelle og batteri. Bremsekraften testes også for at kontrollere grænsefladen mellem den pneumatiske og den elektriske bremse. 

Coradia iLint er verdens første passagertog med lavt gulv, der drives af en brintbrændselscelle, der genererer strøm til trækkraften. Dette helt emissionsfri tog er støjsvagt og udleder kun damp og kondensvand. Coradia iLint er specielt på grund af kombinationen af forskellige innovative elementer: ren energiomsætning, fleksibel energilagring i batterier og smart styring af trækkraften og den tilgængelige energi. Coradia iLint er baseret på Alstoms flagskib, dieseltoget Coradia Lint, og er særligt velegnet til drift på ikke-elektrificerede strækninger. Det muliggør bæredygtig togdrift, samtidig med at der bibeholdes en høj ydeevne. 

"Denne prøvetur er en vigtig milepæl inden for miljøbeskyttelse og teknologisk innovation. Med Coradia iLint og dets brændselscelleteknologi er Alstom den første togproducent, der tilbyder et emissionsfrit alternativ til offentlig togtransport. Nu anvendes vores nye drivkraftsystem, som indtil videre er blevet testet med succes på en prøvestrækning, for første gang på et tog – og det er et kæmpe skridt mod renere mobilitet i Europa," siger Didier Pfleger, Vice President for Alstom i Tyskland og Østrig.

De dynamiske tests foretages ved fabrikken i Salzgitter med 80 km/t og i Velim (Tjekkiet) med op til 140 km/t, som er Coradia iLints maksimale hastighed. Af hensyn til testene er der opstillet en mobil tankstation i Salzgitter, så der kan pumpes gasformig brint ind i tryktanken på Coradia iLint. Den brint, der anvendes til prøveturene, er biproduktet fra en industriel proces, som på fornuftig vis genanvendes. På lang sigt er det Alstoms mål at støtte brintproduktionen med vindenergi. 

Køretøjet har allerede succesfuldt gennemført den statiske idriftsættelse: Alle togenes elektriske og pneumatiske funktioner er blevet testet og verificeret i stilstand. TÜV Süd har attesteret sikkerheden ved batteriet, tryktanksystemet og brændselscellen til de kommende testfaser. 

Coradia iLint er udviklet af Alstom-teams ved kompetencecentret for regionaltog på fabrikken i Salzgitter (Tyskland), ved kompetencecentret for drivkraftsystemer i Tarbes (Frankrig) og ved centret for motorer i Ornans (Frankrig). Dette projekt støttes af det tyske forbundsministerium for transport og digital infrastruktur. Alstom har allerede underskrevet hensigtserklæringer om 60 tog med delstaterne Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Baden-Württemberg og det hessiske trafikselskab Rhein-Main-Verkehrsverbund. 

Press contacts

Maria Parent 
Tel. +46 76 807 65 50
maria.parent@alstom.com