Alstom ja Intel aloittavat yhteistyön älyverkkojen kehittämiseksi

6.6.2013


Alstom Grid ja Intel ovat allekirjoittaneet sopimuksen asiantuntijayhteistyöstä teknologian kehittämiseksi älykkäille verkoille (smart grids) ja kaupungeille (smart cities). Yhteistyö painottuu informaatioteknologiaan ja IT-järjestelmien turvallisuuteen. Sopimus on tulos kolmen vuoden tiiviistä projektiyhteistyöstä.

Nykyiset sähköverkot kehittyvät kohti älyverkkoja, IT-järjestelmiä lisäämällä verkoista saadaan ’älykästä’ reaaliaikaista informaatiota, jonka avulla sähköä voidaan hallinnoida tehokkaasti ja luotettavasti. Tämä antaa operaattoreille ja kuluttajille mahdollisuuden optimoida sähkön käyttöään, sähkön tuotannosta loppukäyttäjiin. Tällaisen tiedon jakaminen – reaaliajassa – helpottaa mm. luonteeltaan ajoittaisen ja epäsäännöllisen uusiutuvan energian liittämistä verkkoon.

Patrick Plas, varapääjohtaja Alstom Gridin Tehoelektroniikka & Automaatio –yksiköstä kertoo: ”Olemme hyvin innoissamme Intelin kanssa aloitetusta yhteistyöstä informaatioteknologian ja älyverkkojen turvallisuuden parissa, molemmat ovat avainasemassa tulevaisuuden verkkojen kehittymisessä. Intelin tytäryhtiö McAfee auttaa meitä saavuttamaan seuraavan askeleemme älyverkkohaasteessa omalla tietotaidollaan ohjelmistoratkaisuissa kyberturvallisuuden hallinnassa.”