Alstom leverer utstyr til Agder Energi for vannkraftprosjekt i Iveland kommune

14.01.2014

Agder Energi har tildelt Alstom en kontrakt i forbindelse med utvidelsen av Iveland kraftverk. Kontrakten omfatter levering og installasjon av turbin, generator, apparat- og kontrollanlegg samt øvrig utstyr.

I det konkurranseutsatte norske vannkraftmarkedet opprettholder Alstom dermed sin posisjon som en ledende utstyrsleverandør. 

- Vi er veldig takknemlige og godt tilfreds med at Agder Energi har tildelt oss denne viktige kontrakten. Utbyggingen vil bidra til å sikre fremtidig elektrisitetsforsyning til innbyggerne i de sørlige delene av Norge, sier Eric Staurset, President for Alstom i Norge. 

Prosjektet vil gi Iveland kraftverk i Aust-Agder 45 MW ekstra kraft til å produsere cirka 150 GWh tilsvarende forbruket til 7500 husstander. Total strømproduksjon fra Iveland kraftverk blir dermed på 500 GWh, noe som vil kunne dekke strømbehovet til omkring 25 000 husstander.

Alstom er en av de store vannkraftleverandører i verden og har vært en aktør i det norske vannkraftmarkedet siden 1873.