Alstom innvier Frankrikes første fabrikk for offshore vindturbiner i Saint-Nazaire


Alstom innviet Frankrikes første produksjonsanlegg for offshore vindturbiner i Saint-Nazaire i nærvær av Frankrikes statsminister Manuel Valls, Alstom styreformann og konsernsjef Patrick Kron og Alstoms administrerende direktør i Renewable Jérôme Pécresse samt Clara Gaymard administrerende direktør for i GE i Frankrike.

Takket være det nye produksjonsanlegget vil Alstom være i stand til å møte den økte etterspørselen som ventes innen offshore vind. Anlegget vil produsere naceller og generatorer for Haliade ™ 150-6MW turbiner. Tårn og rotorbladene vil bli produsert ved Alstoms fabrikker i Cherbourg. Byggearbeidene startet i mai 2013 og ble ferdigstilt høsten 2014.

- Gjennom det nasjonale initiativet Frankrike tar for å etablere en ny industri for fornybar energiproduksjon etablereres det flere tusen arbeidsplasser i Normandie og Bretagne sier Eric Staurset, President for Alstom Norge.

Les hele pressemeldingen her.

Pressekontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com