Alstom leverer ERTMS nivå 2 system til Romania


Alstom, lederen av konsortiet bestående av Alcatel Lucent Romania og Pas 97 Impex, skal levere et ERTMS nivå 2 system til det nasjonale rumenske jernbaneverket (CFR SA) for strekningen Sighisoara-Coşlariu-Simeria. Alstoms andel av kontrakten er verdt rundt 100 millioner euro. 

Dette er begynnelsen på en omfattende modernisering av signalsystemet på en 170 km lang jernbanestrekning, hvor prosjektet skal ferdigstilles på 40 måneder. Det nye signalsystemet vil muliggjøre en økning av transporthastigheten fra 120 km/t til 160 km/t. For å gjennomføre testkjøring og måle ytelsen til de leverte systemer, så vil Alstom forsyne CFR med et Coradia dual-mode (elektrisk og diesel) togsett.  

"Vi har nøye valgt ut de beste løsninger utviklet for nettopp dette hastighetssegmentet. Dette prosjektet vil bidra vesentlig til en rask og trygg jernbanetrafikk i regionen. Passasjerer vil ikke bare sette pris på den økte hastigheten og komforten til den oppgraderte delen, men også design og funksjoner i testoget som viser hva som kan være en løsning for fremtidige behov for passasjertrafikk i landet", sa Gabriel Stanciu, administrerende direktør i Alstom Transport i Romania.

Les mer her.

Pressekontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com