Alstom skal levere styringssystemer og utstyr til Statkrafts Tysso II kraftverk

19.05.2014

Alstom har signert en kontrakt med Statkraft om leveranse av nye styringssystemer og Balance of Plant-utstyr (BOP) til Tysso II kraftverk i Odda kommune i Hordaland. Kontrakten omfatter levering, installasjon og igangkjøring av nytt utstyr (styringssystemer, stasjonstransformatorer, lokale distribusjonssystemer, effektbrytere og 72 kV kabler til de to enhetene). Med dette prosjektet, som skal stå ferdig i 2016 for enhet 1 og i 2017 for enhet 2, opprettholder Alstom sin posisjon som en av de ledende utstyrsleverandørene i det konkurranseutsatte norske vannkraftmarkedet. 

Gjennom dette prosjektet vil Statkraft sikre en mer pålitelig drift av kraftverket som ble bygget og satt i drift i 1967, der Alstom leverte det opprinnelige generatorutstyret. 

“Vi er stolte over å kunne bekrefte vårt gode samarbeid med Statkraft. Dette prosjektet understøtter vår strategi om å støtte kunder med komplette tjeneste- og ettermonteringsløsninger for å sikre pålitelig drift og optimalisere kapitalforvaltningen gjennom hele levetiden til anlegget” sier Eric Staurset, Country President i Alstom Norge.

Den høye kvaliteten, de avanserte og pålitelige tekniske løsningene som tilbys, så vel som den lange merittlisten over veldrevne prosjekter i Norge, har vært viktige faktorer for å vinne denne kontrakten. Alstom er en av de store vannkraftleverandørene i verden og har vært til stede på det norske vannkraftmarkedet siden 1873. Med en installert base som står for mer enn en firedel av verdens vannkraftfasiliteter, har Alstom omfattende erfaring med evaluering, service, ettermontering og modernisering av vannkraftverk i drift.

Om Alstom
Alstom er en global leder innen kraftgenerering, kraftoverføring og jernbaneinfrastruktur og setter standarden for innovative og miljøvennlige teknologier. Alstom bygger de raskeste togene og en automatisert metro med den høyeste kapasiteten i verden, leverer nøkkelferdige, integrerte kraftverkløsninger og tilhørende tjenester for en rekke ulike energikilder og tilbyr en rekke løsninger for kraftoverføring, med fokus på smartnett. Gruppen har 93 000 ansatte i ca. 100 land. I regnskapsåret 2013/14 opnådde konsernet en omsetning på over €20 milliarder og en ordreinngang på €21,5 milliarder. 

Pressekontakter 
Ulrika Andersson (Alstom Scandinavia)
Tlf.:  +46 (0)87233284ulrika.andersson@alstom.com