UITP 2015: Alstom lanserer SRS, en ny bakkebasert ladeløsning for bybane og el-buss


Alstom lanserer SRS, en ny bakkebasert ladeløsning for bybane og el-bussAlstom lanserer SRS (Stationary Recharge Solution), et gjennombrudd i bakkebaserte ladeløsninger for både trikk og elektriske busser. Under UITP-messen kunngjorde Alstom også at de utvider APS-programmet (strømtilførsel fra bakkeplan) til hybridlastebiler.

SRS er basert på teknologien og sikkerhetskravene i Alstoms velprøvde APS-løsning som brukes av Citadis trikker. APS leverer strøm til trikken mens den fremdeles er i gang, SRS lader trikken på holdeplassen ved stasjoner på mindre enn 20 sekunder. Elektrisk kraft kommer fra den kompakte strømforsyningen som sømløst og enkelt integreres i stasjonene. Kontakt blokk (strømsko) montert under trikken, tar kontakt med strømskinne, som leverer strøm til trikken. På taket av trikken er kondensatorer som lagrer energi via et bakkebasert ledende skinne som gir strøm til trikken gjennom kontakt blokken.

SRS er også designet for vegnett slik at man kan levere strøm til den elektriske bussen gjennom bakkebaserte ladepunkter på stasjonene. Den kan brukes ved mange forskjellige typer av elektriske busser.

Alstom utvider også bruk av APS-løsning til å gjelde også for hybridbiler. Det har blitt utviklet som et samarbeidsprosjekt, kalt "Electric Road Systems", mellom Alstom og Volvo. Forskningen utført av de to selskapene innebærer en metode basert på to overføringslinjer bygd inn i veibanen. Dette gjør det mulig å levere strøm til lastebiler som kjører på veien via kontaktblokk som er plassert på kjøretøyet. Teknologien har blitt testet siden 2012. Testene vil fortsette til programmet avsluttes 2015.

- Som en pioner og leder i ikke-kontakt kraftløsninger for trikker, er Alstom glad for å utvide sitt tilbud og tilpasse sin teknologi til veitransport biler for et grønnere miljø, forklarte Cristina Anderiz, Alstom Transport visepresident for infrastruktur.

Alstom er den produsenten med det bredeste og mest pålitelige spekter av kontaktløse løsninger, inkludert APS, ombord batterier, superkondensatorer og SRS, for å sikre en forsvarlig arkitektonisk integrering av trikker i bysentra. For økt effektivitet, er disse teknikkene kombinert, noe som vil være tilfelle for Citadis trikk system i Rio (Brasil), som vil kjøre 80% på APS og 20% på superkondensatorer. Alstoms kontaktfrie trikker dekker mer enn 99% av den totale strekningen som omfatter kontaktfrie strømsystemer i verden.

Les mer her.

Pressekontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavia
+46 (0)8-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com