Åpning av verdens andre 100 % kjøreledningsfrie trikkenettverk


Alstom feiret sammen med VLT Carioca (konsesjonselskapet) og byen Rio de Janeiro, oppstarten av deres første trikkelinje, i tide for sommer OL. Åpningen fant sted søndag 5 juni i nærvær av Eduardo Paes, ordføreren i Rio de Janeiro og Michel Boccaccio, Senior Vice President i Alstom i Latin-Amerika. Dette er det andre 100% kjøreledningfrie trikkenettverk i verden.

”Alstom er stolt av å levere Rio’s trikker i tide før sommer olympiaden. Dette er et stort øyeblikk for byens innbyggere og for besøkende fra hele verden, og trikken vil medvirke til å redusere trafikkkøer og forurensing samtidig som den vil tilby en komfortabel og pålitelig transport som også er effektivt knyttet sammen med andre transportformer”, sier Michel Boccaccio.

Rio’s trikkenettverk består av tre linjer som dekker mer enn 28 kilometer, med 31 stasjoner. Den delen av linjen som er åpnet dekker en avstand på 7 kilometer sammenhengende fra Santos Dumont til Parada dos Museus (Praça Maua). De neste 7 kilometerne åpner før begynnelsen av OL. Vel sammenkoblet med andre transportformer, vil disse trikkelinjene betydelig forbedre trafikken i sentrum av Rio.