Alstom has signed a service contract for turbine installations with Oskarshamnsverkets Kraftgrupp

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

Oskarshamnsverkets Kraftgrupp AB (OKG) has signed a service agreement with Alstom Power Sweden AB. The agreement includes annual maintenance activities for turbine installations including generator and auxiliary systems of the three nuclear power plants in Oskarshamn during regular shutdown periods for two years with possibility of extension.

In Swedish only.

Alstom kommer även att tillhandahålla både ingenjörskompetens och ett lokalt serviceteam på plats vid OKG under hela året, med uppgift att stötta OKG´s personal med underhåll av komponenter under driftperioden.

Det här avtalet är viktigt för OKG som en del i vår kompetenssäkring och som ett stöd för att optimera våra framtida service- och underhållsaktiviteter. Serviceavtal som detta är ett viktigt bidrag för en säker produktion med hög tillgänglighet för våra anläggningar, säger Johan Svenningsson VD för OKG.

Från Alstom kommer serviceavtalet att ledas av Alstoms verksamheter i Norrköping och Västerås. 

Serviceavtal som detta är ett viktigt instrument för Alstom för att bibehålla och fördjupa kärnkraftskompetens i den svenska verksamheten, säger Peter Jonsson, VD för Alstom Power Sweden AB.

Ett antal tydliga mål och mätetal har satts upp för att löpande utvärdera avtalet, dessa omfattar faktorer som säkerhet, arbetsmiljö och drifttillgänglighet. I och med detta avtal kan en effektivare planering gällande resurser, drift och kvalitet säkerställas.