Press Centre

Language
Date

Type

Press Centre

Alstom presenterar APS för väg: en innovativ lösning för elvägar

17/11/2017

I samband med att Frankrikes president Emmanuel Macron besöker Sverige presenterar Alstom sitt elvägsprojekt på Volvokoncernens huvudkontor i Göteborg. Denna innovativa lösning bidrar till mer hållbara transporter och breddar Alstoms gröna portfölj.

Minister Lies: ”Framtiden (inom tåg) börjar i Niedersachsen”

09/11/2017

Alla parter involverade i kontraktsskrivningen i Wolfsburg på torsdagen var eniga: Framtidens tåg kommer att vara vätgasdrivna, de kommer att kunna köras helt utsläppsfritt och först ut att använda dem för persontrafik blir den tyska delstaten Niedersachsen. 

Alstom leverar ytterligare tre tåg till Östgötatrafiken

02/11/2017

Alstom kommer att leverera ytterligare tre Coradia Nordic tåg till Östgötatrafiken utöver deras nuvarande flotta på 15 tåg. De nya tågen kommer att levereras under våren 2019. Tågen kommer att byggas vid Alstoms produktionsanläggning i Salzgitter, Tyskland.

Alstom skriver åttaårigt underhållsavtal med Arriva för Skånetrafiken

23/08/2017

Alstom har tecknat ett åttaårigt underhållsavtal med Arriva för Skånetrafikens 99 Coradia Nordic regionaltåg, även kända som Pågatågen.

Alstom har levererat 13 regionala tåg till Nordjyske Jernbaner

12/07/2017

Alstom har levererat 13 Coradia Lint regiontåg till Nordjyske Jernbaner, bara två år efter kontraktsunderskrift. 

Alstom får ISO 37001-certifiering för sitt system att motverka bestickning

26/06/2017

Alstom har fått den första AFAQ ISO 37001-certifieringen som tilldelats av AFNOR Certification efter en granskning som genomfördes mellan mars och maj 2017 på sju platser i Frankrike och Europa. Certifieringen bekräftar Alstoms åtagande att bekämpa korruption.

Alstom tecknar nytt kontrakt med Västtrafik för ombyggnad och revision

13/06/2017

Alstom har tecknat ett nytt kontrakt med Västtrafik för ombyggnad och revision av 18 stycken X12 och X14. Arbetet kommer att genomföras i Motala, en verkstad som specialiserat sig på renovering och tungt underhåll. 

Alstom presenterar den senaste signalsystemstekniken som nu införs i det danska järnvägsnätet

29/03/2017

Alstom och Banedanmark, ägaren av den danska järnvägsinfrastrukturen, presenterade idag den senaste utvecklingen av signalsystem i Danmark för Hans Majestät Konungen av Belgien och Hans Kungliga Höghet Kronprinsen av Danmark i samband med det belgiska statsbesöket till Danmark.

Alstom och NTL lanserar Aptis, en ny hundra procent elektrisk transportupplevelse

09/03/2017

Idag presenterar Alstom och NTL Aptis i Frankrike: en ny innovativ mobilitetslösning. Städer söker smartare, effektivare och mer sammanhängande transportmedel och Aptis har redan väckt intresse hos kunder i Europa. 

Alstom investerar i EasyMile, en start-up som utvecklar elektriska förarlösa transporter

19/01/2017

Alstom satsar 14 miljoner euro och får därmed en minoritetsandel i franska EasyMile, ett innovativt start-up-företag som utvecklar EZ10, elektriska förarlösa transporter.