Alstom förser Rumänien med Atlas 200 - ERTMS nivå 2-lösning


Alstom, ledare för konsortiet bestående av Alcatel Lucent Rumänien och Pas 97 Impex kommer att förse  det nationella rumänska järnvägsbolaget (CFR SA) med Atlas 200 som är Alstoms ERTMS 1 nivå 2 lösning för höghastighetstågssegmentet Sighişoara-Coşlariu-Simeria. Alstoms andel i kontraktet är värt cirka 100 miljoner EUR.

Detta är början på ett omfattande signalarbete och modernisering  av ett 170 kilometer långt järnvägssegment som ska slutföras på 40 månader. Det nya signalsystemet kommer öka transporthastigheten från 120 km/tim till 160 km /tim. För att utföra tester och mäta prestanda hos systemen kommer Alstom förse CFR med ett av sina regionala tåg, en Coradia Polyvalent dual-mode (el och diesel) som är fullt utrustad och med kapacitet för tester.

- Vi har noggrant valt ut de bästa lösningarna anpassat för just detta järnvägssegment. Den här affären kommer i hög grad att bidra till en snabb och säker järnvägstrafik inom regionen. Passagerarna kommer inte bara uppskatta den ökade hastigheten och komforten på den uppgraderade sektionen,  utan även utformningen och funktionerna i testtåget som kan vara en lösning för framtida behov inom persontransporter i landet ", säger Gabriel Stanciu, VD  för Alstom Transport i Rumänien.

Läs mer här.

Presskontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com