Idag invigde Alstom Frankrikes första tillverkningsanläggning för havsbaserade vindkraftverk i Saint-Nazaire i närvaro av Frankrikes premiärminister Manuel Valls, Alstoms styrelseordförande och koncernchef Patrick Kron och Alstoms koncernchef för Renewable Power Jérôme Pécresse samt Clara Gaymard VD för GE i Frankrike.

Tack vare de nya tillverkningsanläggningarna naceller och generatorer till havsbaserad vindkraft, kommer Alstom kunna svara upp mot de växande behoven på denna marknad, inte bara i Frankrike utan även i hela världen.

Anläggningarna ska tillverka naceller och generatorer för Haliade ™ 150-6MW-turbiner. Torn och rotorblad kommer att tillverkas i Alstoms fabriker i Cherbourg. Byggnadsarbetena påbörjades i maj 2013 och slutfördes under hösten 2014.

- Genom denna nationella satsning i Frankrike att etablera en ny industri för förnyelsebar elproduktion för både det franska offshore-programmet och för exportprojekt skapas flera tusen arbetstillfällen i Normandie & Bretagne, kommenterar Nils Lannefors, landschef Alstom Sverige.

Läs hela pressmeddelandet här.

Presskontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com