Alstoms första spårvagnssystem utan kontaktledning igång i Dubai


Den 11 november invigdes Dubai Tram, ett fullsystemsprojekt  levererat av Alstom som Dubai Roads and Transport Authority (RTA) lanserat för att främja kombinerade transportslag, minska trafikstockningar och föroreningar. Det är den första spårvagnsvägen i hela Gulfregionen och väntas transportera cirka 27 000 resenärer varje dag.

- Vi är stolta över att ha levererat Dubais spårvagnsystem tidigare än planerat och det visar på Alstoms strategi att betjäna alla marknader med ett komplett utbud av lösningar och visar samtidigt vår ledande position inom spårvagnssystem. Tack vare Alstoms och RTA:s nära samarbete kring projektet kan Dubais medborgare nu färdas ombord på en av de mest sofistikerade och bekväma spårvagnarna i världen, säger Henri Poupart-Lafarge, koncernchef för Alstom Transport.

Läs hela pressmeddelandet på engelska här.

Presskontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com