Alstom har utvalts att leverera tidvattenturbiner för ett pilotprojekt för tidvattenkraftverk i Frankrike


Alstom har, tillsammans med GDF SUEZ, valts att utrusta ett pilotprojekt för tidvattenkraftverk vid franska Atlantkusten, efter resultaten av en studie utförd av ADEME (French Environment & Energy Management agency). 

Fyra Oceade ™ 18 - 1,4 MW tidvattenströmsturbiner kommer tillsammans med Alstoms nätanslutningsplatform för havsvattenbotten att installeras på platsen som har hög potential gällande tidvatten. Med 5,6 MW i total kapacitet kommer tidvattenströmturbinerna att kunna leverera ström till 15 000 hushåll. Det havsbaserade projektet är tänkt att påbörjas under 2017 och förväntas pågå under en period av 20 år.

Läs mer här.

Presskontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com