Alstom levererar fordonsunderhåll till Östgötatrafiken och Västtrafik


Alstom har nyligen tecknat ett nioårigt  underhållskontrakt  med SJ för Västtrafiks pendel- och regionaltåg,  med start i december 2015 , och ett tioårigt underhållskontrakt med Arriva för Östgötatrafikens pendeltåg med start  i juni 2015.

Alstom kommer ansvara för underhållet av 63 fordon från Västtrafik, varav 22 är Coradia Nordic tillverkade av Alstom. Underhållet kommer att genomföras i två depåer i Göteborg. Tågen går i trafik i Göteborgsregionen och kommer köras  cirka sex miljoner km per år.

Alstom kommer ansvara för underhållet av 19 fordon från Östgötatrafiken, varav 13 är Coradia Nordic tillverkade av Alstom. Underhållet kommer att genomföras på depån i Boxholm. Tågen går i huvudsak i trafik i Norrköpingsregionen – Mjölby och Motala – Tranås och kommer köras cirka 3,5 miljoner km per år.

- Vi är glada att ha vunnit dessa avtal och kommer att erbjuda våra kunder en säker, pålitlig och effektiv service. Avtalen kommer att säkra arbetstillfällen i tågdepåerna i Göteborg, och Boxholm under en längre tid framöver. Alstom har sedan 2011 växt på den svenska marknaden för tågunderhåll och de här avtalen visar på vår ledande ställning inom underhåll, säger Per Öster, VD på Alstom Transport i Sverige.

Sedan 2011 är Alstom Transport delaktiga i Sveriges största tågoperation, genom totalansvaret för underhållet av pendeltågen i Stockholm, som omfattar 135 tåg. Totalt ansvarar Alstom nu för underhållet av 219 tåg i Sverige med de nya underhållskontrakten. Alstom har underhållit tåg i mer än 20 år och har över 200 kunder världen över. 

Om Alstom Transport
Alstom Transport arbetar för hållbara transporter. Företaget utvecklar och marknadsför det mest kompletta sortimentet av system, utrustning och tjänster inom järnvägssektorn. Alstom Transport hanterar fullständiga transportsystem, inklusive rullande järnvägsmaterial, signalutrustning, underhåll, modernisering och infrastruktur, och kan därför erbjuda integrerade lösningar. Alstom Transports försäljning uppgick till 5,9 miljarder euro under räkenskapsåret 2013/14. Alstom Transport har cirka 28 300 anställda i över 60 länder. 

Presskontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com