Alstom Transport ska leverera 13 Coradia Lint regionaltåg till Nordjyske Jernbaner i Danmark


Alstom Transport har fått ett kontrakt värt 450 miljoner SEK av Nordjyske Jernbaner i Danmark att leverera tretton Coradia Lint regionaltåg. Tågen kommer börja köras under hösten 2017 i Danmark, i huvudsak på Nordjyllands järnvägsnät.

– Jag ser fram emot att utöka Nordjyske Jernbaners kommersiella drift i Nordjylland regionen tack vare upphandling av passagerarvänliga Lint tåg", säger Peter Hvilshøj, VD på Nordjyske Jernbaner.

– Vi kommer att förse Nordjyske Jernbaner med ett tåg som har visat anmärkningsvärt hög och stabil historik på punktlighet och tillförlitlighet. Med denna nya order kommer Danmark ha ungefär 100 Lint regionaltåg i passagerar drift, säger Christian Algreen-Ussing, VD på Alstom Transport, Danmark.

– Det är positivt att vi har fortsatta framgångar med våra regionaltåg i Danmark och att våra kunder och resenärer uppskattar dem. Med detta kontrakt stärker vi vår nordiska position på marknaden, säger Per Öster, nordisk VD på Alstom Transport. 

Coradia Lint 41 är ett miljövänligt, lågenergitåg - Diesel Multiple Unit (DMU) som kan nå en maximal arbetshastighet på 140 km/t. De tågsätt som beställts av Nordjyske Jernbaner har totalt 125 platser och upp till 135 platser för stående passagerare. De erbjuder full tillgänglighet för alla passagerare, inklusive personer med funktionshinder, tack vare barriärfria entréer. Tågen är rymliga med multifunktionsområden för rullstolar, cyklar och barnvagnar. De är också utrustade med luftkonditionering, informationssystem och videoövervakning som garanterar en hög nivå av passagerarkomfort och säkerhet. Tågen är byggda i Alstoms Salzgitter-fabrik i Tyskland.

Coradia Lint är en del av Alstoms Coradia utbud av modulära tåg som drar nytta av över 30 års erfarenhet och beprövade tekniska lösningar. Alstom har sålt mer än 3 000 regionaltåg.

 

Om Alstom Transport
Som leverantör av hållbara mobilitetslösningar, utvecklar och levererar Alstom Transport den mest kompletta portföljen av system, utrustning och tjänster inom järnvägssektorn. Alstom Transport levererar kompletta transportsystem, inklusive tåg, signalsystem, underhåll och modernisering, infrastruktur och integrerade lösningar. Alstom Transport omsatte € 6,2 miljarder  och bokförde order för € 10 miljarder under räkenskapsåret 2014/15. Alstom Transport finns i över 60 länder och har cirka 28 000 medarbetare.

Presskontakt:

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com