UITP 2015: Alstom lanserar Attractis och SRS, två stora innovativa urbana lösningar

Alstom lanserar två stora innovativa urbana lösningar på UITP World Congress 2015 i Milano: Attractis, ett integrerat spårvägssystem och SRS (Stationary Recharge Solution), en markbaserad laddningslösning för både spårvagnar och elektriska bussar. Under utställningen, meddelade Alstom också utvidgningen av APS-applikationen (markbaserad elförsörjning) till hybridlastbilar.

– Alstoms strategi drivs av ständig innovation för att utveckla och tillhandahålla hållbara lösningar, till en rimlig kostnad, i syfte att svara mot behoven av ökad rörlighet i städer. Detta illustreras av de innovationer som lanserades vid UITP. Med dessa nya lösningar stärker Alstom sitt samarbete med städer för att hjälpa dem att lösa de ekonomiska och miljömässiga utmaningar de står inför, sade Henri Poupart-Lafarge, Alstom Transport President.

Läs hela pressmeddelandet på engelska här. 

***

På UITP, visar Alstom kompletta lösningar för stadstransport. Lösningar som utvecklas för att bättre ta itu med miljö- och sociala frågor i samband med ökad rörlighet i städer, alltifrån tåg till tjänster och från signalsystem till infrastruktur. Interaktiva presentationer av Citadis och Metropolis görs av Alstom experter och besökare har möjlighet att simulera skapandet av sin egen tåg eller köra en spårväg i en körsimulator.

För att få mer information besök Alstom på UITP, monter 4G160, Hall 4,
och på
http://www.alstom.com/uitp2015/

Presskontakt

Ulrika Andersson
Kommunikationsdirektör 
Alstom Skandinavien
08-723 32 84 
ulrika.andersson@alstom.com