Hyppää pääsisältöön

Alstom rakentaa Etelä-Australian kantaverkon ensimmäisen sarjakompensointijärjestelmän

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

Alstom Grid on voittanut usean miljoonan euron arvoisen avaimet käteen -urakan ElectraNet Pty Ltd:ltä. Urakan kohteena on Etelä-Australian osavaltion kantaverkoon toimitettava  sarjakompensointijärjestelmä (Fixed Series Compensation, FSC), joka lisää verkon siirtokapasiteettia noin 40 prosentilla ja parantaa 275 kV:n Etelä-Australia–Victoria-siirtolinjan virran laatua. 

Sarjaparisto rakennetaan uutelle Black Range –sähköasemalle , noin 35 kilometriä etelään Keithistä, lähelle Willalookan kaupunkia Etelä-Australiassa. Sähköasema sijaitsee  300 km pitkän 275 kV:n siirtolinjan puolessa välissä. Linjan lähtöpiste on Tailem Bendin sähköasema ja päätepiste South Eastin sähköasema, joka liittää Etelä-Australian kantaverkon Victorian osavaltion kantaverkkoon. 

Alstomin toimitus on avaimet käteen -projekti, joka sisältää FSC-järjestelmän projektinhallinnan, suunnittelun, valmistuksen, toimitukset, asennukset, testauksen ja käyttöönoton. Maarakennustyöt eivät sisälly toimitukseen. Projektin toteuttavat Alstom Gridin yksiköt Australiassa ja Suomessa. Järjestelmän käyttöönotto on suunniteltu heinäkuulle 2016.

Projekti tuo tulevaisuudessa merkittäviä etuja sähkön käyttäjille, koska se antaa mahdollisuuden lisätä sekä tuulivoiman siirtoa Etelä-Australiasta että edullisemman sähkön tuontia osavaltioon etenkin kulutushuippujen aikana.

Alstomin sarjakompensointijärjestelmä lisää koko siirtolinjan tehokapasiteettia. Sarjakompensointi on jo pitkään ollut suosittu ratkaisu erittäin suurikapasiteettisten siirtolinjojen suorituskyvyn optimoinnissa. Kantaverkon sarjakompensointijärjestelmän tehtävänä on tehostaa verkon toimintaa minimoimalla häviöitä ja lisäämällä järjestelmän kokonaissiirtokapasiteettia. Alstomin kattava kompensointijärjestelmien (FACTS) valikoima keskittyy nimenomaan sähkönlaadun ja asiakkaiden AC-suurjännitesiirtojärjestelmien suorituskyvyn parantamiseen kaikkialla maailmassa.

Lisätietoja antaa:

Sari Luhanka (Alstom Finland) – Puh. 050 3860 353, sari.luhanka@alstom.com

 

ElectraNet 

ElectraNet on sähkön siirtoon erikoistunut yritys ja Etelä-Australian osavaltion vastuullinen siirtoverkko-operaattori (Transmission Network Service Provider, TNSP). Yritys omistaa Etelä-Australian korkeajännitteisen siirtoverkon ja hoitaa sitä.  ElectraNet toimii Australian liittovaltion sähkömarkkinoilla.  ElectraNetin siirtoverkko on elintärkeä osa toimitusketjua, joka takaa luotettavan sähkön saannin ja pitää hinnat edullisina edistämällä Etelä-Australian ja muiden osavaltioiden sähköntuottajien välistä kilpailua. 

 

Alstom

Alstom on yksi maailman johtavimmista energiantuotannon ja sähkönsiirron sekä raideliikenneratkaisujen toimittajista. Alstom on edelläkävijä innovatiivisessa ja ympäristöystävällisessä teknologiassa. Rakennamme maailman nopeimmat junat ja tehokkaimmat automatisoidut metrot. Tuotamme lukuisiin energialähteisiin sovellettuja ”avaimet käteen” -voimalaitosratkaisuja ja niihin liittyviä palveluja mm. vesi-, ydinvoima-, kaasu- ja hiili- sekä tuulivoimaloihin. Konsernilla on laaja valikoima sähkönsiirtoon liittyviä ratkaisuja, erityisesti panostamme älykkäisiin verkkoihin. Konserni työllistää 93 000 henkeä noin 100 maassa, ja sen liikevaihto tilivuonna 2013/14 oli yli 20 miljardia euroa ja tilauskanta 21,5 miljardia euroa. 

Alstom Grid

Alstom Gridillä on selkeä visio: innovatiivisten ratkaisujen kehittäminen joustaviin, luotettaviin, edullisiin ja kestäviin sähköverkkoihin niiden sijainnista riippumatta. Suunnittelemme, valmistamme, asennamme ja huollamme voimansiirron ja -jakelun tuotteita ja järjestelmiä, jotka luovat planeetallemme vähähiilistä taloutta... nyt ja tulevaisuudessa.  

Alstom Gridillä on alalta yli 130 vuoden kokemus. Se on 3,8 miljardin euron liikevaihdollaan yksi kolmesta suurimmasta sähkönsiirtojärjestelmien tarjoajasta. Alstom Grid työllistää 17 000 ihmistä 87 valmistus- ja suunnitteluyksikössä eri puolilla maailmaa. Kaikilla on sama tehtävä: olla asiakkaan luottokumppani voimalaitokselta aina taajamien jakeluverkkoihin. Alstomin voimalla lisää älyä maailmaan.