Hoppa till huvudinnehåll Skip to navigation Skip to search
Choose country

Alstom bygger ett nytt nationellt trafikledningssystem i Sverige

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

20150930---ControlcentreHongKong---800.jpg

Alstom bygger ett nytt nationellt trafikledningssystem i SverigeAlstom har undertecknat ett avtal värt 650 MSEK med Trafikverket för att leverera trafikledningssystemet ICONIS. Det nya trafikledningssystemet kommer att användas i hela Sverige och är en del av ett större projekt som Trafikverket driver för att förbättra punktligheten och kapacitetsutnyttjandet i järnvägsnätet. Kontraktet som löper på åtta år med möjlighet till nio års förlängning i treårs-intervall, omfattar också utveckling och underhåll av systemet.

- Vi är mycket glada att vi har uppfyllt alla de krävande kommersiella och tekniska kriterierna som Trafikverket efterfrågade. Med god erfarenhet av flera europeiska trafikledningssystem i drift och det pågående signal- och trafikoptimeringsprogrammet i Danmark, stärker Alstom nu sin position som leverantör av beprövade och tillförlitliga järnvägslösningar i Sverige och Norden, säger Per Öster, VD Alstom Transport i Norden.

ICONIS är en mogen och väl beprövad produkt med flera referensprojekt i kommersiell drift. Alstoms ICONIS Mainline kontroll- och informationssystem integrerar information, övervakning, kontroll och optimering för hela järnvägsnätet. Systemet kan också hantera trafikstörningar, förvaltning och resursfördelning.  Fördelarna med Alstoms system är att det kombinerar tillförlitligheten hos en standardprodukt med den flexibilitet som krävs för framtida utveckling. Samtidigt är ICONIS en mycket anpassningsbar produkt baserad på öppen teknik, som kan anpassas till kundens behov och som möjliggör förändringar och tillägg av ytterligare funktioner.