Hoppa till huvudinnehåll

Alstom har levererat 13 regionala tåg till Nordjyske Jernbaner

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

20170712----Coradia-Lint_DK---800x500.jpg

Alstom har levererat 13 Coradia Lint regiontåg till Nordjyske Jernbaner, bara två år efter kontraktsunderskrift. Tågen kommer att tas i bruk under hösten i år i Danmark, främst på Nordjyllands järnvägar. Tågen är byggda i Salzgitter i Tyskland, en av Alstoms produktionsanläggningar för regionala tåg.

- Alstom är stolta över leveransen av våra tåg till Nordjyske Jernbaners nya järnvägssträckor. Coradia Lint är ett modernt regionaltåg som ger full tillgänglighet och ökad passagerarkomfort tack vare sitt stora antal platser. Idag körs redan 97 Coradia Lint regionaltåg, som tidigare levererats av Alstom, i det danska järnvägsnätet, säger Christian Algreen-Ussing, Alstoms Managing Director i Danmark.

- Nordjyske Jernbaner utökar väsentligt sin verksamhet och vi är mycket nöjda med Alstoms 13 Lint-tåg som levererades i tid. Vi väljer det här tåget eftersom det är ett mycket pålitligt och väl fungerade tåg som matchar vår kommersiella verksamhet, allt till fördel för våra passagerare, säger Peter Hvilshøj, VD, Nordjyske Jernbaner.

Coradia Lint har redan visat på stor tillförlitlighet och en övergripande hög standard. Med sin lätta konstruktion har den minskad bränsleförbrukning. Den maximala körhastigheten är 140 km/h. De 2-vagnståg som beställts av Nordjyske Jernbaner har totalt 125 sittplatser och upp till 135 platser med stående passagerare. Tågen är också utrustade med Wi-Fi, luftkonditionering, informationssystem och videoövervakning för passagerarkomfort och säkerhet.

Coradia Lint är en del av Alstoms regionala sortiment Coradia, och med över 900 tåg sålda är den storsäljaren bland Alstoms regionala tåg. Cirka 2000 Coradia-tåg är för närvarande i drift runt om i världen, däribland i Danmark, Tyskland, Frankrike, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Sverige och Kanada. Den senaste utvecklingen av Coradia-serien är Coradia iLint, det första vätgaståget för passagerare, som byggs och tillverkas i Salzgitter.