Hoppa till huvudinnehåll

Follow us on

Follow us on

Follow us on

Alstom ska leverera ytterligare 4 Coradia Lint regionaltåg till Nordjyske Jernbaner i Danmark

Press Contact Nordics

Maria Parent

Send an email

Tel: +46-76 807 6550

Press contacts - Corporate

Samuel Miller

Send an email

Tel: + 33 1 57 06 67 74

Coralie Collet

Send an email

Tel: +33 (1) 57 06 18 81

16 september 2019Alstom har fått en order från Nordjyske Jernbanen om ytterligare 4 Coradia Lint som kompletterar deras nuvarande flotta på 13 tåg. Tågen kommer att byggas på Alstoms anläggning i Salzgitter, med leverans planerad i mitten av 2021.

  • Vi är mycket glada över att Nordjyske Jernbanen väljer att utvidga sin Coradia Lint-flotta. Det är bekvämt, pålitligt och ett populärt tåg bland passagerarna. Alstom har sålt 1000 Coradia Lint regionala tåg; det är utan tvekan den mest framgångsrika dieseltåget (DMU) i Europa, säger Emmanuel Henry, Managing Director för Alstom i Danmark.
     

Coradia Lint har redan visat stor tillförlitlighet och en övergripande hög standard. Med sin lätta konstruktion har den minskad bränsleförbrukning. Den maximala körhastigheten är 140 km/h. De 2-vagnståg som beställts av Nordjyske Jernbaner har totalt 120 sittplatser och upp till 135 platser med stående passagerare. Tågen är också utrustade med Wi-Fi, luftkonditionering, informationssystem och videoövervakning för passagerarkomfort och säkerhet.

Alstoms Coradia Lint-tåg har körts i mer än 30 järnvägsnät i Tyskland, Europa och Kanada sedan år 2000. Tågen förbättras kontinuerligt och har den högsta standarden för säkerhet, brusreducering och låga utsläpp samt en mycket hög tillgänglighet. Tågen är en del av Alstoms Coradia-sortiment av modultåg. De bygger på 30 års expertis och beprövade tekniska lösningar och inkluderar världens första vätgas, Coradia iLint. Mer än 2 800 Coradia-tåg har sålts hittills och cirka 2 300 är för närvarande i drift.