Hoppa till huvudinnehåll Skip to navigation Skip to search
Choose country

Alstom vinner ett 16-årigt ramavtal för leverans av växeldriv till Trafikverket

Download as PDF
Press Contact Nordics

Johanna Svedin

Send an email
  • Alstom har vunnit ett ramavtal, värt upp till cirka 107 miljoner euro, för leverans av växeldriv.

19 september 2023 – Alstom, global ledare inom smart och hållbar mobilitet, har vunnit ett ramavtal värt upp till cirka 107 miljoner euro med Trafikverket för leverans av modulära växeldriv.

Ramavtalet gäller under cirka 16 år och kan därefter förlängas med upp till ytterligare 10 år.

Maria Signal Martebo, MD Alstom Sweden

"Vi är mycket glada över att ha vunnit detta ramavtal med Trafikverket. Med vår bevisade erfarenhet att leverera högkvalitativa växeldriv lämpliga för nordiska förhållanden är vi övertygade om att detta kommer att bidra till förbättrad tillförlitlighet."

Maria Signal Martebo
VD för Alstom Sverige

"Vi är mycket glada över att ha vunnit detta ramavtal med Trafikverket. Med vår bevisade erfarenhet att leverera högkvalitativa växeldriv lämpliga för nordiska förhållanden är vi övertygade om att detta kommer att bidra till förbättrad tillförlitlighet", säger Maria Signal Martebo, VD för Alstom Sverige.

Växeldriven kommer att levereras från Alstoms modulära MET-sortiment.  

Växeldriven är konstruerade för att fungera i olika förhållanden och miljöer med upp till 1,000,000 omläggningar under livslängden. MET-växeldriven är elektromekaniska sleepers-integrerade och är lämpliga för konventionella och höghastighetslinjer upp till 300 km/h. Vidare gör designen att MET växeldriven förbättrar spårstabiliteten för passagerarkomfort, minskar underhållskostnaderna samt är lämpliga för installation i tunnlar, under jord och på viadukter.

Med 40 års expertis erbjuder Alstom ett omfattande sortiment av växeldriv för konventionella, sleepers-integrerade, och höghastighetslinjeapplikationer. MET växeldriven är certifierade i Sverige, Norge, Danmark och Italien. Över 2,800 enheter finns installerade i dagsläget.

Alstom™ protected trademarks of the Alstom Group.

Over 320 Alstom trains in Sweden

Alstom Sverige

Read more