Hyppää pääsisältöön

Alstom-konsernin 2013/14 tulokset

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

Ajanjaksolla 1.4.2013- 31.3.2014 Alstom kirjasi uusia tilauksia 21.5 miljardilla eurolla, mikä on 10% vähemmän kuin viime tilivuonna. Liikevaihto oli 20.3 miljardia euroa, luvussa on 4% orgaaninen kasvu viime vuotiseen verrattuna. Operatiivinen tulos oli yhteensä 1,424 miljoonaa euroa, laskua 3%, operatiivisen katteen ollessa 7%. Nettotulos pieneni viime tilivuoden 768 miljoonasta eurosta 556 miljoonaan euroon. Nettotulokseen vaikuttivat lähinnä korkeammat uudelleenorganisointi- ja taloudelliset kustannukset kuin myös tietyt poistot/alaskirjaukset ja varaukset. Vapaa kassavirta on ollut tilivuoden 2013/14 jälkimmäisellä puoliskolla positiivinen ollen/tuottaen 340 miljoonaa euroa, kun se ensimmäisen puolen vuoden aikana oli 511 miljoonaa euroa miinuksella.

Seuraavassa osakkeenomistajien kokouksessa ei esitetä osinkoa jaettavaksi.

Alstom suoriutui tilivuoden toisesta puolikkaasta kaupallisesti paremmin. Liikevaihto kasvoi orgaanisesti 4%, mikä johtui lähinnä Transport ja Renewable Power –liiketoimintasektoreiden vahvasta toiminnasta. Operatiiviseen katteeseen, 7%, edesauttoivat etenkin Thermal Powerin katteen myönteinen kehitys, Transportin tulosten jatkuva parantuminen sekä toiminnan kehittämisohjelmamme, d2e. Vapaa kassavirta on ollut positiivinen tilivuoden toisella puoliskolla, kompensoiden osittain tilivuoden ensimmäisen puolikkaan merkittävää negatiivista tulosta.

Alstom sai viime viikolla sitovan tarjouksen General Electriciltä energiatoimintojemme (Power ja Grid) ostosta. Konserni on pidättänyt itsellään mahdollisuuden harkita pyytämättömiä vaihtoehtoisia tarjouksia, joika voitaisiin pitää ylivoimaisina. Mikäli tämä projekti hyväksytään ja viedään loppuun tulee Alstom keskittymään Transport-liiketoimintaansa”, sanoi Patrick Kron, Alstomin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Thumbnail mobility by nature

Mobility by nature: discover our new brand film

Alstom’s brand signature and visual brand expression are evolving to reflect our new ambition: Be the leading global innovative player for a sustainable and smart mobility.
Our new brand signature will be “mobility by nature”.

Learn more about our new brand identity