Hopp til hovedinnhold

Alstom og NTL lanserer Aptis, en ny, 100% elektrisk opplevelse av mobilitet

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

20170308---MG_2738---800x320.jpg

20170309---Aptis2----800x320.jpg

20170309---Aptis3----800x320.jpg

20170309---Aptis4----800x320.jpg

Alstom og NTL presenterte i dag i Duppigheim (Alsace, Frankrike) Aptis, en innovativ mobilitetsløsning. Siden byene er ute etter smartere, mer effektive og mer sammenhengende transportmidler, har Aptis allerede tiltrukket seg interesse fra kunder i Europa. I Frankrike har STIF besluttet å lansere to studier, hvorav den ene er med RATP. Aptis vil gjennomgå testkjøringer i Paris og i Île-de-France-regionen i løpet av andre halvdel av 2017. 

Aptis unike og nyskapende design, basert på løsninger overført fra trikk, inkorporerer lavt gulv tilgjengelighet og 360° utsikt. To eller tre store doble dører gir enkel på-og-av passasjerstrømmer og jevn tilgang for rullestoler og barnevogner. 
Operatørene vil ha nytte av et kjøretøy som er lett å vedlikeholde med lengst levetid i sin kategori. Med fire styrbare hjul kontra to for en buss, opptar Aptis 25% mindre areal i svingene, noe som gir perfekt integrering i byen. På bussholdeplassene, minimerer denne plassen som trengs for å parkere samtidig som den tilbyr gevinster i tilgjengelig plass for andre kjøretøy. 

Alstom og NTL vil tilby ikke bare selve kjøretøyet, men et helt system. Det inkluderer dimensjonering, lademuligheter, veisystemer, leasing og garantialternativer, slik at byene kan enkelt og kostnadseffektivt integrere elektrisk mobilitet i sine transportnettverk. Takket være lite vedlikehold og driftskostnader og lengre levetid i forhold til busser, har Aptis en total eierkostnad som tilsvarer dagens dieselbusser.

"Med Aptis, fullfører vi vår elektriske mobilitetstilbud og er nå i stand til å tilby byene et komplett utvalg av urbane løsninger. Det var en virkelig utfordring å skape dette innovative konsept, gjort mulig takket være NTLs smidighet og kunnskap om kjøretøy på dekk og Alstom’s ekspertise innen elektrisk trekkraft og systemintegrasjon. Vi er veldig stolte av å presentere denne nye miljøvennlige løsningen som vil revolusjonere urban transport ", sier Henri Poupart-Lafarge, Alstom styreformann og CEO.

Aptis kan lades om natten i depot, eller raskt på slutten av hver linje under den daglige driften. Rask lading gjøres enten via invertert pantograf eller SRS, Alstom innovative ladesystem fra bakkenivå.

Aptis prototyper er produsert i NTL fabrikk i Duppigheim, Alsace, med viktige komponenter produsert av fem av Alstoms steder i Frankrike: Saint-Ouen for prosjektledelse og systemintegrasjon, Tarbes for trekkraft, Ornans for motorene, Vitrolles for SRS og Villeurbanne for elektroniske komponenter i trekkraft. 

Thumbnail mobility by nature

Mobility by nature: discover our new brand film

Alstom’s brand signature and visual brand expression are evolving to reflect our new ambition: Be the leading global innovative player for a sustainable and smart mobility.
Our new brand signature will be “mobility by nature”.

Learn more about our new brand identity