Gå til hovedindhold

Follow us on

Follow us on

Alstom har underskrevet danmarkshistoriens største jernbanekontrakt

Download as PDF
Press contacts - Corporate

Samuel Miller

Send an email

Tel: + 33 1 57 06 67 74

Coralie Collet

Send an email

Tel: +33 (1) 57 06 18 81

Investor relations

Martin Vaujour

Send an email

Tel: +33 (6)88401757

Claire Lepelletier

Send an email

Tel: +33 (6) 76 64 33 06

17 juni 2021 – Den globale leder inden for intelligent og bæredygtig mobilitet, Alstom, har nu underskrevet aftalen om det største togudbud i dansk jernbanehistorie. Som en del af en omfattende rammeaftale med DSB til en samlet værdi af 2,6 milliarder euro, er den første ordre på 100 Coradia Stream™ regionaltog. Derudover omfatter kontrakten også en 15-årig vedligeholdelsesaftale, der indeholder fuld service og beløber sig til en værdi af 1,4 milliarder euro. Rammeaftalen omfatter udover de 15 års vedligeholdelse også en mulighed for at bestille yderligere togsæt.

Levering af DSB's "Fremtidens Tog" er planlagt til at begynde i sidste kvartal af 2024. Når den nye flåde er i drift, vil den være med til at forbinde Frederikshavn i Nordjylland med Rødby på Lolland.

Vi er selvfølgelig meget glade for, at DSB har udvalgt Alstom til at levere ’Fremtidens tog’. Dette cementerer Alstoms position som pålidelig og verdensførende togproducent. Samtidig har vi allerede en række langsigtede vedligeholdelsesaftaler rundt om i Europa, hvilket betyder, at vi kommer med en robust serviceopsætning, der understøtter flådens pålidelighed," siger Rob Whyte, administrerende direktør for Alstom Nordics.

Coradia Stream er specielt indrettet til at imødekomme behovene på det danske jernbanenet, og togets tophastighed på 200 km/t vil være med til at sikre hurtig mobilitet i hele landet. Hvert togsæt vil bestå af fem ét-etagesvogne med en samlet siddeplads på 300 passagerer. Togene vil være udstyret med Alstoms ATLAS ETCS BL 3[1] samt en STM-grænseflade, der gør det muligt at operere på Danmarks[2] ældre signalsystem.

€2.6
milliarder rammeaftale
€1.4
milliarder for første ordre
100
tog bestilt
15 year
års vedligeholdelse

"Når Coradia Stream er i drift, vil det give en enestående rejseoplevelse. Dette moderne og stilfulde eltog kombinerer innovation, bæredygtighed og høj komfort – noget vi ser frem til at præsentere for passagererne"

Rob Whyte
Administrerende direktør for Alstom Nordics
Coradia Stream for DSB Exterior view
Coradia Stream for DSB, exterior view. Copyright Alstom Design&Styling

"Når Coradia Stream er i drift, vil det give en enestående rejseoplevelse. Dette moderne og stilfulde eltog kombinerer innovation, bæredygtighed og høj komfort – noget vi ser frem til at præsentere for passagererne," siger Rob Whyte.

Coradia Stream er et topmoderne, driftssikkert elektrisk tog med niveaufri indgang. Dette standardiserede tog er en enkelt, alsidig platform, der opfylder nutidens krav til regional- og intercity transport. Coradia Stream tilbyder et modulært design, der giver operatørerne mulighed for at vælge den konfiguration og det interiør, der fungerer bedst for deres marked og kommercielle strategi. I alt er næsten 400 tog baseret på Coradia Stream-platformen allerede bestilt af Italien, Luxembourg og Holland, hvilket sikrer, at togene er et velafprøvet produkt.

Platformen tilbyder emissionsfri løsninger - såsom batteri eller brint til ikke-elektrificerede linjer, og en særlig højkapacitetsløsning fuldender porteføljen. Derudover tager Alstom med sin bæredygtige tilgang højde for hele produktets livscyklus – lige fra oprindeligt design, til produktet tages ud af drift.

Alstom samler togene til DSB på sine faciliteter i Salzgitter, Tyskland.

 

[1] Det europæiske togkontrolsystem Basislinje 3

[2] Specifikt transmissionsmodul

Coradia Stream for DSB Exterior view

Alstom i Danmark

Read more