Hoppa till huvudinnehåll

Alstom leverar ytterligare tre tåg till Östgötatrafiken

Main Press Contacts (Alstom Headquarters)

Christopher English

Send an email

Tel: + 33 1 57 06 36 90

Samuel Miller

Send an email

Tel: + 33 1 57 06 67 74

Visit our media section and follow the "Press contacts" link to find local press contacts at country level

20171102_CoradiaNordic.jpg

Alstom kommer att leverera ytterligare tre Coradia Nordic tåg till Östgötatrafiken utöver deras nuvarande flotta på 15 tåg. De nya tågen kommer att levereras under våren 2019. Tågen kommer att byggas vid Alstoms produktionsanläggning i Salzgitter, Tyskland.

De Coradia Nordic-tåg som nu levereras till Östgötatrafiken består av fyra vagnar, är 74 meter långa, och har en kapacitet för upp till 510 passagerare. Tågen kommer att köras med en maximal hastighet på 160 km/h. Coradia-tågen kännetecknas av modularitet, säkerhet och prestanda. 98 procent av tågets material är återvinningsbart.

Alstom levererar för närvarande ytterligare 30 tåg till Skånetrafiken och dessa nya fordon för Östgötatrafiken kommer att vara ett tillägg till den produktionslinjen, främst för tillverkning av vagnkorgar.

- Jag är väldigt stolt över att Östgötatrafiken är så nöjda med våra tåg att de nu valde att utöka sin Coradia Nordic-flotta, som samproduceras med Skånetrafiken, säger Björn Asplund, VD för Alstom i Sverige.

edan 2002 har 280 regionala Coradia EMU (Electric Multiple Units) tåg sålts i Norden. Totalt har mer än 3000 regionaltåg sålts i Europa, och de används för närvarande i Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal, Spanien, Sverige och Storbritannien.