Hoppa till huvudinnehåll

Alstom på UITP 2019: Grönt, smidigt och säkert resande för alla

Download as PDF
Press contacts - Corporate

Samuel Miller

Send an email

Tel: + 33 1 57 06 67 74

Coralie Collet

Send an email

Tel: +33 (1) 57 06 18 81

13 maj 2019 - Vid UITP 2019 i Stockholm visar Alstom hur kollektivtrafiken kan erbjuda en smidig, säker och trevlig reseupplevelse, samtidigt som transporterna är miljövänliga, hållbara och tillgängliga för alla.

Som en viktig aktör kommer Alstom att lyfta fram hur hållbarhet är inbyggt i verksamhetens alla innovationer. Aptis, företagets första hundraprocentiga elektriska buss, visar grön innovation för fordon. Inom miljöorienterad infrastruktur kommer Alstom att visa SRS, ett markbaserat laddnings- och strömförsörjningssystem för spårvagnar och bussar. För att beskriva hur hållbarhetsperspektivet byggs in i komponenterna från början kommer Alstom att visa högeffektiva permanentmagnetmotorer och vakuumbrytare.

Smidighet, under alla delar av resan, kommer att vara central för bättre rörlighet i en framtid med snabb utveckling. Principen gäller multimodalitet för både passageraren och operatören eller transportmyndigheten, vilket demonstreras av Mastria, Alstoms multimodala övervaknings- och kontrollsystem. Smidighet inom underhåll – i betydelsen högre tillgänglighet och lägre underhållskostnader - kommer att illustreras av det datastyrda Dynamic Maintenance Planning-systemet. Appitrack, Alstoms unika allt-i-ett-spårläggningsprocess, har enastående kostnadseffektivitet, snabbhet och kvalitet när det gäller att bygga infrastruktur. Alstom kommer även att visa hur de populära Citadis-spårvagnarna tas fram och byggs just med syftet att öka smidigheten både för passagerarna och i stadstrafiken.

Vid UITP kommer Alstom också att presentera sina senaste erbjudanden inom säkerhet ombord på fordon och hur passagerarinformationen kan förbättras. Iconis är en integrerad lösning för att hantera säkerhetsaktiviteter, passagerarinformation och annan kommunikation på en enda skärm för tunnelbanor, spårvagnar och regionaltrafik. Alstom visar även Travel Assistant, en plattform som direkt kopplar samman passagerare och operatörer i realtid. Lösningen har utsetts till finalist i UITP Awards 2019.

Slutligen kommer Alstom också att avslöja den senaste utvecklingen av StationOne, en online-marknadsplats som länkar leverantörer och köpare i järnvägssektorn.

Kom och träffa oss på UITP 2019!
Hall A, monter A3020

 

 Citadis Tram in commercial service

Alstom at UITP 2019

Read more