Hoppa till huvudinnehåll

Follow us on

Follow us on

Alstom ska rekrytera över 200 nya medarbetare i Sverige

Press kit
Press Contact Nordics

Johanna Svedin

Send an email
  • Alstom rekryterar ingenjörer och tekniker till alla sina verksamhetsorter i Sverige: tågtillverkning, underhåll, signalsystem och digital mobilitet. 
  • Alstom har i dag ca 1800 anställda i Sverige. 

Alla lediga tjänster kommer att finnas tillgängliga på https://jobsearch.alstom.com/

Alstom har inlett omfattande rekryteringar i Sverige. För att fortsätta växa och utveckla nya projekt och initiativ, räknar Alstom med att anställa över 200 nya medarbetare under 2022 och kommande år. Dessa nya talanger kommer att bidra med ytterligare kompetens till de ca 1800 medarbetare som redan arbetar på Alstom i Sverige. 

-Vi är väldigt glada att vi kan fortsätta att växa i Sverige och få möjlighet att välkomna fler talanger till oss. Vår företagsstrategi fokuserar på hållbar tillväxt och innovation, effektiva och digitalt drivna lösningar och en agil, inkluderande och ansvarstagande företagskultur, säger Maria Signal Martebo, VD för Alstom i Sverige. 

Maria Signal Martebo, MD Alstom Sweden

"Vi är väldigt glada att vi kan fortsätta att växa i Sverige och få möjlighet att välkomna fler talanger till oss. Vår företagsstrategi fokuserar på hållbar tillväxt och innovation, effektiva och digitalt drivna lösningar och en agil, inkluderande och ansvarstagande företagskultur."

Maria Signal Martebo
VD för Alstom i Sverige

De nyanställda kommer att ingå i Alstoms lokala team över hela Sverige, med störst närvaro i Stockholm, Västerås, Göteborg och Hässleholm. Dessutom stärker Alstom upp sina team i underhållsverksamheten med depåer placerade från Luleå i norr till Helsingborg i söder. Våra behov finns inom alla discipliner, med mest tyngdpunkt på ingenjörer inom mjukvara, system, test, installation, elektro och säkerhet. Rekryteringarna omfattar även andra expertiser såsom tågteknik, felsökning, projektledning, finans och inköp.

-Vi välkomnar unga talanger, nyutexaminerade såväl som experter och seniora medarbetare. Hos oss har vi en internationell och inkluderande arbetsmiljö i en högteknologisk och hållbar verksamhet där våra anställda bidrar med sina olika bakgrunder och kunskaper," säger Annika Johansson-Rosengren, HR-chef på Alstom i Norden.

Med Alstoms förvärv av Bombardier Transportation, har Alstom-gruppen i dag det mest heltäckande erbjudandet på marknaden inom alla spårsegment, reservdelar, underhåll och driftlösningar, så väl som ett komplett erbjudande inom signalsystem och tekniska lösningar för digital mobilitet.