Hyppää pääsisältöön

Alstom parantaa sähkönsiirron vakautta ja laatua Saudi Arabiassa

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

Alstom Grid on saanut Saudi Electricity Companyltä (SEC) 47 miljoonan euron Avaimet käteen -tilauksen FACTS[1]-teknologian toimittamiseksi Saudi-Arabiaan. Alstom toimittaa staattisen loistehon kompensointijärjestelmän (Static Var Compensator = SVC) Jeddahin sähköasemalle Punaisen meren rannalle läntiseen Saudi-Arabiaan sekä kaksi kondensaattoriparistoa Wadi Jaleelin sähköasemalle Mekkaan, noin 200 km päähän Jeddan kaupungista. SVC-järjestelmä (-150 / + 300 MVAr at 110 kV) parantaa ja kasvattaa merkittävästi sähkönsiirron tehokkuutta ja luotettavuutta Saudi-Arabian siirtoverkossa. Järjestelmät toimitetaan asiakkaalle vuoden 2016 aikana.

SVC-järjestelmässä hyödynnetään Alstomin  patentoimaa uutta, parannettua SVC-konfiguraatiota, jolla saavutetaan aiempaa oleellisesti parempi tekninen suorituskyky. SVC tuottaa nopeaa  jännitetukea sähköasemilla, se vakauttaa sähkönsyöttöä ja vahvistaa sähköverkkoa; sähköä syötetään laajoille alueille Jeddan ja Mekan lähistöllä. SVC-järjestelmän lisäksi Alstom toimittaa kaksi 100 MVAr kondensaattoriparistoa Wadi Jaleelin sähköasemalle Mekkaan ja laajentaa olemassa olevaa kaasueristeistä Jeddah Northin 380 kV sähköasemaa. SVC - ja paristo -laitteistot valmistetaan Alstomin tehtailla Tampereella. Perustus-, rakennus - ja asennustöistä, muista materiaalitoimituksista sekä paikallisesta projektinhallinnasta vastaa Alstomin Riyadhin yksikkö.

Jouni Mälkönen, ALSTOM Grid Oy:n toimitusjohtaja, sanoi:”Saudi-Arabia on  yksi maailman merkittävimmistä ja vaativimmista kompensointilaitteistojen markkina-alueista. Tämä tilaus vahvistaa asemaamme yhtenä maailman johtavista FACTS-teknologian toimittajista ja on osoitus innovatiivisen teknologiamme tuomasta kilpailukyvystä.”

Saudi-Arabia on maailman kolmanneksi suurin sähkönsiirron markkina-alue ja maailman suurin markkina-alue Avaimet käteen -vaihtovirtasähköasemille. Saudi-Arabian hallitus on sitoutunut käyttämään miljardeja uusiin infrastruktuurihankkeisiin niin voimalaitos-, teollisuus-, liikenne- ja rakennusalallakin. 

 

[1] FACTS (Flexible Alternating Current Transmission Systems) tarkoittaa vaihtovirran siirtotekniikkaa, jonka avulla parannetaan tai ylläpidetään sähköverkon siirtokapasiteettia, jännitestabiilisuutta ja luotettavuutta sekä vähennetään kokonaistehohäviöitä.