Hyppää pääsisältöön

Alstom modernisoi Riian vesivoimalaitosta Latviassa yli sadalla miljoonalla eurolla

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

Alstom on solminut AS Latvenergon kanssa yli 100 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Riian vesivoimalaitoksen 6 x 69 MW:n Kaplan -vesivoimalaitosyksiköiden modernisoinnista. Valtionyhtiö Latvenergo on Latvian suurin energiantuottaja, se tuottaa noin 90 % kaikesta Latviassa tuotetusta sähköstä. Sopimus sisältää turbiinien ja generaattorien uusinnan sekä uuden ohjausjärjestelmän ja apulaitteiden toimituksen. Vuonna 2022 valmistuvan modernisoinnin ansiosta Riian vesivoimalaitoksen vuosituotanto nousee vähintään 20 GWh. 

Riian vesivoimalaitos on yksi Latvian kolmesta tärkeimmästä 1,020 km pitkän Daugava-joen vesivoimalaitoksesta, jotka tuottavat yhteensä yli 50 % Latvian sähköstä. Vuonna 2013 Riian vesivoimalaitos tuotti 679 GWh ympäristöystävällistä sähköä; laitoksen modernisointi pidentää sen elinikää yli 40 vuodella ja parantaa samalla laitoksen hyötysuhdetta. Riian vesivoimalaitoksen modernisointi on osa Latvenergon aloittamaa Daugava-joen vesivoimalaitosten 200 miljoonan euron investointiohjelmaa. 

Alstomilla on erittäin pitkä kokemus vesivoima-alalta. Osaava projektitiimimme on sitoutunut modernisoimaan Riian vesivoimalaitoksen parantaen laitoksen luotettavuutta, alentaen pitkäaikaisia käyttökustannuksia ja huomioiden myös ympäristön. Sopimus osoittaa Alstomin olevan sitoutunut kehittämään Latvian vesivoimantuotantoa”, sanoi Eric Staurset, Alstomin Pohjoismaiden ja Baltian maiden johtaja.

Riian vesivoimalaitos on strategisesti tärkeä sähköntuotantolaitos Latviassa. Pystymme nyt lisäämään vesivoimalaitoksen tehokkuutta ja turvaamaan laitoksen toiminnan tuleviksi vuosikymmeniksi. Valitsimme Alstomin modernisoinnin toteuttajaksi, koska he pystyvät ehdottamaan erityisiä ratkaisuja, joiden avulla kunkin yksikön seisokkiaika lyhenee merkittävästi Latvenergon hyödyksi”, sanoi Māris Kuņickis, Latvenergon tuotantojohtaja.

Alstom on toimittanut neljäsosan kaikesta globaalisti asennetusta vesivoimakapasiteetista. Alstomilla on merkittävä kokemus ja osaaminen käytössä olevien vesivoimalaitosten huolloista, kunnossapitoprojekteista sekä modernisoinneista. Alstom Hydro tukee laitosten käyttäjiä ja omistajia kokonaiskustannusten pienentämisessä kaikenkattavan omaisuudenhoito-ohjelman (asset management programme) avulla.

Sari Luhanka (Alstom, Suomi & Baltia)
Puhelin: +358 50 3860 353
sari.luhanka@alstom.com

Virginie Hourdin (Alstom Group)
Tel.: +33 (0)1 41 49 21 36
virginie.hourdin-bremond@chq.alstom.com

Cecile Dodat (Alstom Renewable Power)
Tel.: +33 (0)1 41 49 79 42 
cecile.dodat@alstom.com