Alstom leverer ytterligere 25 Coradia Nordic regionale tog til Skånetrafiken

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

Kontrakt verdt ca 1,5 milliarder SEK  

Alstom har blitt tildelt en kontrakt verdt SEK 1,5 milliarder for levering av 25 Coradia Nordic regionale tog til Skånetrafiken. Alstom fick allerede i 2014 en ordre for fem tog. Summen av de tretti togene vil bli levert med starter i april 2017.

Skånetrafiken kommer med de nye togene ha en flåte på 99 Coradia tog, og dermed være en av de største regionale aktører i Sverige.

- Pågatågen* er en institusjon i Skånes offentlig transport i 30 år og den nye generasjonen lokaltog som Alstom har levert siden 2010 er et tog som passer de skånske reisende utmerket. God kjøreegenskaper, høy ytelse og med en attraktiv design, sier Magnus Andersson, tågchef på Skånetrafiken. Med de nye togene forbereder oss godt å møte fremtidige økninger i reise og utvidelser av Pågatåg system.

Regionale tognettverk i Skåne har hatt en stadig økende antall reisende de siste årene og forventes å fortsette å vokse med 5-6% per år fremover.

- Våre populære og velprøvde Coradia Nordic-regiontogene fortsetter å bli verdsatt av de svenske reisende. Vi ønsker også å fokusere på å tilby trygg og pålitelig jernbaneinfrastruktur og løsninger for tog vedlikehold for å møte fremtidens behov for de svenske jernbaner, sier Henrik Anderberg, administrerende direktør i Alstom Transport Norden.

Alstom vil være ansvarlig for design, produksjon, forsyning, installasjon, testing og ferdigstillelse av de tretti Coradia Nordic tog. Hvert tog vil bestå av fire vogner, ca 74 meter lang totalt og med en kapasitet for opptil 510 passasjerer. Togene vil kjøre med en maksimal hastighet på 160 km / t og vil bli utstyrt med air condition og passasjer informasjonssystemer for høy passasjerkomfort. Produksjonen vil foregå i Alstoms fabrikk i Salzgitter, Tyskland.

Alstom er den ledende leverandøren av regionale tog i Sverige. Siden 2002, totalt 277 Coradia Nordic-regiontogene solgt å trene operatører fra nord til sør i Sverige.Coradia Nordic tilhører Alstom Coradia modulær tågsortiment som har over 30 års erfaring og velprøvde tekniske løsninger. Det er totalt mer enn 3000 Alstom regionale tog solgt. I Europa opererer de for tiden i Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Luxembourg, Nederland, Portugal, Spania, Sverige og Storbritannia.

 

 

*Pågatågen er lokaltog i Region Skåne (Skånetrafiken). Trafiken drives av Arriva som også er ansvarlig for tjenesten om bord. Skånetrafiken er styrende organ (trafikhuvudman) for offentlig transport i Skåne len.