Hopp til hovedinnhold

Rob Whyte ansatt som ny Adm Dir for Alstom Nordics

Press Contacts

Visit our media section and follow the link "Press contacts"

Alstom har utnevnt Rob Whyte som ny administrerende direktør for Alstom Nordics, basert i Stockholm. Rob Whyte var tidligere administrerende direktør for Regional og Intercity i Alstom Storbritannia og Irland.

"Jeg er veldig begeistret for denne muligheten til å lede vår virksomhet i Norden. Bransjen er i endring mot mer bærekraftige løsninger, noe som reflekteres særlig i vårt rullende materiell tilbud, samt våre infrastruktur- og signalløsninger. Alstom er et selskap som fremmer innovasjon, og jeg ser mange muligheter til å utnytte vår erfaring fra jernbanebransjen og bevege oss mot en utvidelse av transport infrastruktur i Norden", sier Rob Whyte.

Rob Whyte startet i Alstom for 23 år siden som lærling hos Alstom parallelt med sine universitetsstudier innen Engienering. Han jobbet først i Alstom Grid, deretter sluttet han seg til et rullende materiell leasingselskap og ledet sin egen virksomhet i noen år, før han igjen gikk tilbake til Alstom Transport for 8 år siden. Frem til nå har han vært administrerende direktør, Regional og Intercity hos Alstom Storbritannia og Irland, hvor en av hans oppgaver var å lede vedlikeholdet av Pendolino flåten som brukes av Virgin Trains på West Coast Main Line, en av de største Alstom vedlikeholdskontrakter i Europa. Rob har også ledet Alstoms vellykkede anbud på Nottingham trikk og Crossrail infrastruktur i London. 

I tillegg er Björn Asplund, for tiden kundedirektør i Sverige og administrerende direktør i Motala Train AB, utnevnt til administrerende direktør for Alstom Sverige.

For mer informasjon, vennligst kontakt: 
Maria Parent
Kommunikationschef, Alstom Norden 
maria.parent@alstom.com
+46 (0)76 807 6550

Rob Whyte.JPG